Olemme yli kymmenvuotisen toimintahistoriamme aikana kehittäneet rohkeasti liiketoimintaamme ja tuoteportfoliotamme sekä erilaisia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla pystymme vastaamaan monipuolisesti asiakkaidemme tarpeisiin.
Yhtiömme perustamisvaiheessa uusiutuvan energian suhteellinen osuus sähköverkossa oli pieni. Tarvetta aktiivisemmalle tuotannon ja kulutuksen tasaamiselle ei ollut muodostunut eikä sähkönlaatu ollut investointien tärkein kriteeri. Haimme liiketoiminnan kasvua teollisuuden sähkönlaaturatkaisuista: toimintamme keskiössä olivat tehoelektroniikka, älykkäät ohjelmistoteknologiat ja sähkötekniikan osaaminen sekä näiden soveltaminen teollisuuden ja kiinteistöjen energiansäästöön ja tuottavuuden parantamiseen.
Vuoden 2016 jälkeen uusiutuvan energian markkinoiden kasvunäkymät avartuivat ja teknologisen kehityksen myötä laajensimme toimintaamme sähkövarastoihin.
Suomalaiset insinöörit Kari Tuomala, Jyri Öörni, Aki Leinonen ja Risto Laakso perustivat Merus Powerin vastaamaan teollisuuden sähkönlaadun ja tuulivoiman sähköverkkoon liittymisen haasteisiin.
Yhtiön liiketoiminta käynnistyi vuoden alussa.
Merus Power pilotoi ensimmäisen toimituksensa, jolloin yhtiö toimitti aktiivisuodattimia suurelle kotimaiselle teollisuustoimijalle.
Merus Power toteutti ensimmäiset kansainväliset asiakastoimituksensa Taiwaniin, Kiinaan sekä Isoon-Britanniaan. Lisäksi Inventure Fund Ky teki pääomasijoituksen Merus Poweriin.
Merus Power alkoi saada jalansijaa terästeollisuuden markkinoilla.
Merus Powerin tuotekehityksessä edettiin merkittävästi, kun Merus Power toimitti ensimmäiset M-Series STATCOM -tuotteet Venäjälle ja Kongon Demokraattiseen tasavaltaan.
Power Fund III Ky ja Inventure Fund Ky tekivät uudet pääomasijoitukset.
Merus Power kehitti yhä käytössä olevaa SVC-teknologiaansa valmiiksi ja teki ensimmäisen SVC-teknologiaan perustuvan järjestelmätoimituksen asiakkaalleen Sudaniin.
Merus Power panosti tuotekehityksessään erityisesti UPQ-teknologiaan ja myi ensimmäisen UPQ-teknologiaan pohjautuvan tuotteen asiakkaalleen Etelä-Koreaan.
Merus Power toi markkinoille uuden A2-modulaarisen aktiivisuodattimen.
Merus Power saavutti merkittävän virstanpylvään, kun se toimitti maailman suurimman aktiivisuodattimen tuulipuistoon Australiaan.
Merus Power solmi ensimmäiset merkittävät sähkövarastojen referenssikaupat.
Merus Powerin liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kasvoi 39 työntekijään.
Merus Power toteutti yhtiön suurimman yksittäisen kaupan espanjalaisen terästehdasintegraattorin kanssa.