Historia

Yli 15 vuotta kansainvälisillä markkinoilla

Olemme yli kymmenvuotisen toimintahistoriamme aikana kehittäneet rohkeasti liiketoimintaamme ja tuoteportfoliotamme sekä erilaisia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla pystymme vastaamaan monipuolisesti asiakkaidemme tarpeisiin.

Yhtiömme perustamisvaiheessa uusiutuvan energian suhteellinen osuus sähköverkossa oli pieni. Tarvetta aktiivisemmalle tuotannon ja kulutuksen tasaamiselle ei ollut muodostunut eikä sähkönlaatu ollut investointien tärkein kriteeri. Haimme liiketoiminnan kasvua teollisuuden sähkönlaaturatkaisuista: toimintamme keskiössä olivat tehoelektroniikka, älykkäät ohjelmistoteknologiat ja sähkötekniikan osaaminen sekä näiden soveltaminen teollisuuden ja kiinteistöjen energiansäästöön ja tuottavuuden parantamiseen.

Vuoden 2016 jälkeen uusiutuvan energian markkinoiden kasvunäkymät avartuivat ja teknologisen kehityksen myötä laajensimme toimintaamme sähkövarastoihin.

Merus Powerin historia pähkinänkuoressa

2008

Suomalaiset insinöörit Kari Tuomala, Jyri Öörni, Aki Leinonen ja Risto Laakso perustivat Merus Powerin vastaamaan teollisuuden sähkönlaadun ja tuulivoiman sähköverkkoon liittymisen haasteisiin. 

2009

Yhtiön liiketoiminta käynnistyi vuoden alussa. 

2010

Merus Power pilotoi ensimmäisen toimituksensa, jolloin yhtiö toimitti aktiivisuodattimia suurelle kotimaiselle teollisuustoimijalle. 

2011 

Merus Power toteutti ensimmäiset kansainväliset asiakastoimituksensa Taiwaniin, Kiinaan sekä Isoon-Britanniaan. Lisäksi Inventure Fund Ky teki pääomasijoituksen Merus Poweriin.

2013

Merus Power alkoi saada jalansijaa terästeollisuuden markkinoilla. 

Merus Powerin tuotekehityksessä edettiin merkittävästi, kun Merus Power toimitti ensimmäiset M-Series STATCOM -tuotteet Venäjälle ja Kongon Demokraattiseen tasavaltaan. 

Power Fund III Ky ja Inventure Fund Ky tekivät uudet pääomasijoitukset. 

2014

Merus Power kehitti yhä käytössä olevaa SVC-teknologiaansa valmiiksi ja teki ensimmäisen SVC-teknologiaan perustuvan järjestelmätoimituksen asiakkaalleen Sudaniin. 

2016

Merus Power panosti tuotekehityksessään erityisesti UPQ-teknologiaan ja myi ensimmäisen UPQ-teknologiaan pohjautuvan tuotteen asiakkaalleen Etelä-Koreaan. 

2017 

Merus Power toi markkinoille uuden A2-modulaarisen aktiivisuodattimen. 

2018

Merus Power saavutti merkittävän virstanpylvään, kun se toimitti maailman suurimman aktiivisuodattimen tuulipuistoon Australiaan. 

Merus Power solmi ensimmäiset merkittävät sähkövarastojen referenssikaupat. 

2019

Merus Powerin liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kasvoi 39 työntekijään. 

2020

Merus Power toteutti yhtiön suurimman yksittäisen kaupan espanjalaisen terästehdasintegraattorin kanssa.